KIRKERNES STUDIEDAGE 2018

Kirkernes studiedage 2018 har overskriften "Menneske i verden - den kristne grundfortælling og dens betydning i dag".

Studiedagene afholdes lørdage på skift i Tiset, Astrup, Mårslet og Tranbjerg sogne. Alle er velkomne til at deltage, og der kræves ikke særlige forudsætninger for at være med.

Prisen er 25,- kr. for et foredrag eller 75,- kr., hvis man deltager alle 4 gange. Betaling finder sted, når man møder op. I prisen er inkluderet formiddagskaffe.

 

 

Når ensomhed giver kamp til stregen

Mårslet Sognehus,
Obstrupvej 4A, Mårslet
24/2.2018 kl. 9.30-12.00

Foredragsholder: Præst Anette Ejsing

Ensomhed oplever vi på to niveauer. På overfladen og i dybden. De fleste oplever den på overfladen som et almindeligt ubehag ved at være alene, når man hellere ville være sammen med nogen. Ensomhed i dybden er sværere at forholde sig til og derfor gør de fleste af os, hvad vi kan, for at den aldrig kommer til overfladen. Hvorfor gør vi det? Fordi ellers kan det udvikle sig til en kamp imod ensomhed, som er svær at vinde. Det er denne kamp, jeg fortæller om, sådan som den udviklede sig for mig i en periode, der strækker sig over 10-12 år. Det endte godt, men sådan går det ikke for alle

Skam, skyld og tilgivelse

Tranbjerg Sognegård, Kirketorvet 2, Tranbjerg J

17/3.2018 kl. 9.30-12.00

Foredragsholder: Erik A. Nielsen 

Hvis det er rigtigt, at 90 % at al digtning handler om kærlighed og utroskab, så handler mindst 70 % (samtidig) om krænkelse, hævn og mulig forsoning. Med store hovedeksempler fra verdenslitteraturen og fra film vil foredraget  føre ind i dette stærke og meget komplicerede emne. Hvordan soner man overhovedet de store smerter, man selv påfører mennesker, eller de påfører én? Det er for mange mennesker nok det vigtigste livsregnskab.

Kalender:

24feb kl. 09:30

Kirkernes studiedage - Menneske i versen

Mårslet Sognehus, Obstrupvej 4A, 8320 Mårslet

"Når ensomhed giver kamp til stregen" …

24feb kl. 09:30
17mar kl. 09:30

Kirkernes studiedage - Menneske i verden

Tranbjerg Sognegård, Kirketorvet 2, 8310 Tranbjerg J

"Skam, skyld og tilgivelse" v/ …

17mar kl. 09:30