Foto: Hartmann Schmidt Fotografi

Et kirkebryllup er en smuk begivenhed, og en dag som mange ser frem til. Det er helt specielt at stå der i kirken og sige ja til hinanden foran familie, venner og Gud.

Når I vælger at blive gift i kirken, er det både en vielse og en velsignelse af jer. Et kirkebryllup er juridisk gyldigt på samme måde som en vielse på rådhuset. Men et kirkebryllup handler også om kristen tro, håb og kærlighed.
 Er I allerede blevet viet på rådhuset, kan I få en kirkelig velsignelse.

I kan blive gift i Tiset Kirke, hvis I bor i sognet, eller på anden måde har tilknytning til sognet. For at blive gift i folkekirken kræver det, at den ene af jer eller I begge er medlem af folkekirken.

Det skal I gøre

Når I har fundet ud af, at I vil giftes, er der en række praktiske ting, I skal have styr på:

Lav en aftale: I skal ringe eller skrive til sognepræsten for at aftale en dato og tidspunkt for brylluppet.

Forud for vielsen og tidligst 4 måneder før skal I indgive personoplysninger digitalt til www.borger.dk for udfærdigelse af en ægteskabserklæring. Når kommunen har prøvet oplysningerne kvitterer de ved at sende jer en prøvesesattest, der afleveres til præsten sammen med navne og adresser på to vidner. Vielsen har juridisk gyldighed. Derfor skal der være to vidner til stede under vielsen.

Ved en vielse har man mulighed for at foretage "navneændring på bryllupsdagen" gebyrfrit. Det forudsætter, at der er et navnesammenfald. Ordningen gælder indtil 3 måneder efter vielsen. Anmeldelse angives digitalt på www.borger.dk til bopælssognet. Følg vejledningen.